Spring naar content
Meer diefstallen

VOERTUIGEN | 26 september 2022

Meer diefstallen dan ooit: verscherp het toezicht op jouw voertuig

Een prachtige oldtimer, sportwagen of die auto waar je zo lang voor gespaard hebt. Gestolen. Dat is het scenario wat we niet willen. 2022 is voor de helft voorbij. Tijd om het net op te halen. Hoe staat het in Nederland met het aantal gestolen voertuigen? Schrik niet, want de cijfers zijn helaas veel hoger dan in 2021. Beveilig daarom je auto juist nu tegen diefstal en verscherp je toezicht. Want hoe sneller we acteren, hoe groter de terugvindkans is.

Diefstallen eerste half jaar 2022

Welke voertuigen vallen dan het meest in de smaak? We zetten ze voor je op een rijtje. Heb je een Toyota, Volkswagen, Peugeot, Renault en Audi? Let dan extra goed op. Deze merken zijn het meest gestolen in het eerste half jaar van 2022, volgens onderzoek van LIV. En de aantallen blijven toenemen. De meest gestolen voertuigen zijn personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen, en motorrijwielen. En rijd je een motor of bromfiets? Let dan op! Ze zijn steeds meer in trek. Wanneer we kijken naar de terugvindkans van bijvoorbeeld personenauto’s is het percentage slechts 40%. Het beveiligen van jouw voertuig is dus zeker de moeite waard om de terugvindkans te verhogen.

Smart move: voertuigbeveiliging

Dieven worden slimmer en richten zich vaak op de auto’s van 4 jaar en ouder met een nieuwprijs onder de 50.000 euro. Waarom? Vaak hebben deze auto’s geen extra alarmsysteem. Dat maakt dat dieven zich veelal richten op auto’s die hieraan voldoen. Ook auto’s die keyless zijn, liggen in het vizier. Want bij veel merken zijn deze beveiligingsmechanismen makkelijk te kraken.

Met voertuigbeveiliging zet je dieven buiten spel, loop je minder risico en vergroot je de terugvindkans naar 97%. Met een peilzender of voertuigvolgsysteem kan je de locatie van je voertuig checken in de Allsetra App. Als er signalen van diefstal zijn lokaliseren alarmcentralisten jouw voertuig. De rechercheurs binnen ons bedrijf schakelen direct en zorgen ervoor dat jouw voertuig straks weer op zijn eigen plek staat.

App een eind weg

In de app volg je zelf jouw beveiligde voertuigen. Zo ben jij altijd in control. Ga je op vakantie? Vertrouw je de omgeving waar je voertuig staat niet? Of wil je een extra paar ogen die jouw voertuig in de gaten houdt? Zet dan de functie “verscherpt toezicht” aan. Nu wordt jouw voertuig extra in de gaten gehouden. Dit betekent dat we nog sneller acteren en schakelen. Wordt het voertuig gestart? Dan krijgt onze meldkamer direct een melding. Hoe sneller er actie ondernomen wordt, hoe groter de kans is dat we het voertuig terugvinden. Daar gaan we voor.

Ontdek welk systeem en welke service aansluiten bij jouw wensen. Kies voor next level beveiliging.