Spring naar content
Allsetra-2022-Website-Beelden-Blog-Sjoerd

| 13 december 2022

Hoe urgent is een diefstalbeveiligings-systeem?

Onze Sjoerd weet er alles van als specialist in de Automotive branche. Hij heeft als geen ander zicht op de uitdagingen en ontwikkelingen.

Diefstalcijfers stijgen fors. Zowel onder de voertuigen, als in de werkmaterieelmarkt maar ook de elektrische tweewielers. “Aan ons de uitdaging om ze telkens een stap voor te zijn en bij diefstal de objecten terug te vinden”, aldus Sjoerd.

Een beveiligingssysteem: belangrijker dan ooit

Sjoerd: “Dieven worden slimmer en innoveren, waardoor diefstallen stijgen. Dat maakt de beveiligingssystemen én de constante ontwikkeling hiervan zo belangrijk. We kunnen en willen eigenlijk niet zonder. We moeten dieven een stap voor blijven.” Door voertuigen met een track & trace diefstalsysteem te beveiligen en onderaan de streep ook terug te vinden, laat je dieven niet wegkomen met diefstal.

Lange levertijden

Volgens Sjoerd zijn er meerdere uitdagingen gaande op dit moment in de Automotive branche. Een goed voorbeeld hiervan is de lange levertijd van producten en/of onderdelen. Dit blijft een uitdaging voor de gehele sector.

“Iedereen moet gewoon van andermans spullen afblijven. Ik wil onrecht tegengaan, daarom vind ik diefstalbeveiliging zo belangrijk”, aldus Sjoerd. Door je eigen voertuigen én werkmaterieel goed te beveiligen voorkom je lange wachttijden bij vervanging. Met een beveiligingssysteem krijg je zekerheid over je eigen voertuigen en wordt diefstal tegengegaan.

Voldoen aan de wettelijke eisen

Naast lange levertijden en slimme dieven, zijn er ook andere uitdagingen en kansen als we kijken naar de wetgeving. Veel verzekeraars verplichten een beveiligingssysteem. Koop je een auto van grote waarde? Dan is de kans groot dat jij binnenkort een beveiligingssysteem in jouw auto moet hebben. “De verzekeraar én jijzelf krijgen hierdoor meer zekerheid tegen diefstal. Een systeem met een SCM-keurmerk is hierbij noodzakelijk.”

We gaan meer delen

Het gebruik van auto’s, scooters en fietsen verandert. We zien als samenleving steeds meer de voordelen van een deelvoertuig in. Daarmee groeit de populariteit van deze manier van vervoeren. Echter is inzicht in het gebruik nodig om vertrouwen te creëren en het delen mogelijk te maken. Sjoerd: “Mensen willen betalen voor gebruik, daarvoor moeten voertuigen worden voorzien van een systeem dat gebruik registreert en het voertuig altijd lokaliseert.”

Onze diefstalvolgsystemen met kilometerregistratie zijn hiervoor essentieel. Hiermee is het voertuig namelijk te traceren en weer te geven in de app voor de deelvoertuigen. Op deze manier kan de volgende gebruiker gemakkelijk zien waar het voertuig is en deze direct boeken voor een volgende rit. Ook is diefstal vroegtijdig te signaleren waardoor we de kans vergroten het voertuig terug te vinden.

Betalen voor gebruik

De kans dat we in 2030 per gereden kilometer gaan betalen is groot. Automobilisten betalen straks niet meer voor het bezit van hun auto, maar voor het gebruik ervan. Daarin is het ook van belang dat zakelijk rijden en privé rijden gescheiden wordt. Elke kilometer moet een label krijgen: privé of zakelijk. Dit kan natuurlijk in een schrift, maar een kilometerregistratie systeem maakt dit veel makkelijker. Zo is de registratie in een mum van tijd geregeld. “Dit jaar hebben wij de Allsetra-C gelanceerd, dit is een beveiligingssysteem in combinatie met een CAN-bus aansluiting die de kilometerstand rechtstreeks uit het voertuig leest. Zo heb je altijd een correcte kilometerregistratie en beveilig je tegelijkertijd je voertuig. Met dit product springen we in op de behoefte vanuit de markt.”

Constant in ontwikkeling

Bij Allsetra zijn we constant in ontwikkeling om dieven voor te blijven. Doordat we het gehele keten van systemen tot aan diefstalopvolging in eigen huis hebben, is snel schakelen en reageren op de markt geen probleem. Van de app tot de hard- en software; we kunnen ons overal snel aanpassen op de veranderingen in de markt.

Van toegankelijke peilzenders tot aan complete voertuigvolgsystemen, alles is mogelijk. Sjoerds favoriet? Onze kleine peilzender. Hiermee beveilig je voor een relatief laag bedrag jouw bezit. Bij veel bezittingen is het namelijk niet nodig om 24/7 de locatie in te zien. In dat geval kies je voor de peilzender, want dit systeem zendt een aantal keer per dag een locatiesignaal uit. “De peilzender installeren we bijvoorbeeld veel in elektrische fietsen, scooters, maar ook in klein materieel of voertuigen waarin een SCM klasse 4-5 systeem niet is vereist. Kortom, voor elke uitdaging of vraagstuk is er een oplossing.”

Meer weten?

Is het tijd voor een beveiligingssysteem? We vertellen je graag meer. Bereik ons 24/7 via 085-130 0980.